Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

На 16 април 2021 година учениците от V А и V Б клас на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, техните родители и класни ръководители и директорът на училището стартираха инициативата „Нашата горичка“  – засаждането на фиданки от учениците в землището на с. Желява.

Инициативата е посветена на 50-годишнината от създаването на Софийска математическа гимназия. Началото бе поставено със засаждане на 67 фиданки – липа, ясен и орех. Дръвчетата са дарение от г-н Атанас Генков, като са естествено отгледани в Севлиевския Балкан. Наши партньори са г-жа Донкова – кмет на район Кремиковци, и екипът ѝ, кметът на с. Желява г-н Шехтански и доброволци от селото.

Тази прекрасна инициатива ще има своето продължение и развитие – ученици от Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ ще продължат да засаждат дръвчета и да се грижат за горичката, като така ще се учат на любов към природата и грижа за нея. Прекрасно е когато всички ние – ученици, учители и родители, заедно правим светът малко по-добър.

Пожелаваме на всички участници в инициативата „Нашата горичка“ да продължат това прекрасно дело и след години в нашата горичка да може да се запее „Хубава си, моя горо“!