Скъпи ученици и учители, уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че при налагане на карантина на ученик поради положителна проба за COVID-19 на негов роднина или близък, ученикът преминава към обучение в електронна среда от разстояние за времето на карантината. В тази връзка е необходимо родител/настойник да попълни заявление по образец [изтеглете от тук] и да го изпрати на info@smg.bg или чрез електронния дневник на училището.

  • Карантината при наличие на болен близък е 10 дни и в деня на получаване на заявлението ние издаваме заповед за преминаване на ученика към ОЕСР.
  • Ако самият ученик е с положителна проба, карантината е 14 дни и трябва да бъдем своевременно уведомени. В такъв случай също се попълва приложеното заявление.

Трябва да ни информирате своевременно за всеки случай на карантиниран ученик, защото ситуацията е много динамична и се очаква да вземаме важни решения, а това е единствено възможно, когато разполагаме с най-пълния обем от информация. Информацията изпращайте на класните ръководители, на електронна поща info@smg.bg или чрез електронния дневник на училището. Действайки заедно и отговорно ще се справим с настоящата сложна ситуация.

Желаем на всички Ви крепко здраве и безброй усмивки!