Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

На 10 май 2019г. в София бе проведено националното състезание за ученически стартъпи на Тийноватор, в което участие взеха и ученици на СМГ, които представиха своите проекти пред жури, съставено от реални инвеститори. Нашите ученици бяха на висота и заслужено завоюваха първите места в надпреварата. Клубът по предприемачество на СМГ бе представен от два отбора, които спечелиха първото и второто място. На състезанието учениците трябваше да премерят сили с отбори от цяла София, а гости бяха ученици и студенти от Словения, които участват в словенския вариант на програмата. Освен първите две места, отборите на СМГ спечелиха и почетни отличия присъдени от ВУЗФ (Висше училище по застраховане и финанси) като двата най-добре представили се отбора.

Първото място грабна отборът на Headstarter с ментор Августина Пашеева. Проектът на отбора е свързан със създаването и популяризирането на платформа за търсене и предлагане на стажантски програми, целяща интеграцията на бизнеса в образованието. Членовете на отбора са:

Надя Ц. от 9 В клас, Алекс Цветанов от 10 А клас, Ивана Панева от 10 Д клас, Радостина Богословова от 9 В клас, Рангел Плачков от 10 Г клас, Лазарина Попова и Лилия Панайотова и двете от 11 А клас.

На второ място бе класиран отборът на Partyme, с ментор Юлиан Софрониев. Тяхната идея е да се създаде платформа, целяща да улесни организирането на детски рождени дни, като предоставя цялата нужна информация за парти центровете и дава възможност за резервация. На състезанието учениците показаха и готов продукт – partyme.eu, който официално стартира началото на месец май. Членовете на отбора са:

Ивайло Илиев, Ирен Димитрова, Алекс Вукадинов и Александър Георгиев и четиримата от 11 А клас, Николай Георгиев от 10 Д клас и Кристиян Димитров от 10 В клас.

Поздравления за отличното представяне и на двата ни отбора! Нашите ученици заслужено спечелиха първите места с демонстрация на идеи, талант, работоспособност и креативност!

Пожелаваме Ви още много успехи, много победи и много сбъднати мечти!

Отборът, заел първото място ще участва във финала на състезанието в Словения, където ще премери сили с много отбори от целия свят.

Повече информация за инициативата можете да намерите на  https://teenovator.bg, а за финала на състезанието – на Фейсбук страницата  на Teenovator