Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С огромна радост и удовлетворение Ви съобщаваме, че нашите дванадесетокласници се представиха блестящо на Държавните зрелостни изпити и за пореден път доказаха, че могат да успеят във всичко и навсякъде. Зрелостниците от СМГ „Паисий Хилендарски“ постигнаха среден резултат много добър 5.44 на матурата по Български език и литература и с това се наредиха на авторитетното седмо място в цяла България.

За отбелязване е фактът, че в тази класация сме в компанията на най-престижните езикови училища в страната, което прави резултатът ни още по-впечатляващ. Нашите ученици показаха, че математиците прекрасно познават българския език и могат умело да си служат с него, какъвто бе заветът на патрона на училището ни – Паисий Хилендарски.

Още по-силно бе представянето на нашите зрелостници на втория държавен зрелостен изпит по избор. Тук средният резултат на СМГ е отличен 5.76, което ни прави категоричен първенец и лидер в България. Следващото училище е на почти 10 стотни след нас в класацията.

Важно е да отбележим, че дванадесетокласниците ни постигнаха невероятен резултат по математика, като са горди носители на цели 85 пълни шестици, а петдесет и трима ученици имат пълния актив от 100 точки. Отлично е представянето ни и на всички други предмети, които учениците на СМГ са избрали за втора матура.

Поздравления!
Всички ние, учители, ръководители и служители на СМГ, се гордеем с успеха на нашите зрелостници и им пожелаваме от все сърце на добър час!
Скъпи ученици, учете, развивайте се и надграждайте, самоусъвършенствайте се, побеждавайте и сбъдвайте мечтите си винаги и навсякъде! Вие доказахте, че можете!