Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ,

На 10.02.2020 в ИМИ-БАН се проведе интервюто за определяне на двамата български участници в програмата Research Science Institute 2020. До интервюто бяха допуснати само 13 кандидата (9 от тях са от СМГ) и с радост съобщаваме, че и двамата, избрани да представят България в тази програма, са ученици на гимназията – това са Виктор Колев и Никола Стайков от 11. клас.

Програмата представлява 6-седмична лятна школа в Масачузетския технологичен институт (MIT), където нашите ученици ще извършват научна дейност по математиката и информатиката под ръководството на някои от най-добрите специалисти в областта си. RSI е международно призната като едно от най-престижните постижения за гимназисти.

Интервюто и българското участие в програмата се организира от УчИМИ (Ученически Институт по Математика и Информатика). Повече информация за дейността му може да намерите на math.bas.bg

Много се гордеем с невероятния успех на нашите ученици и им пожелаваме още много сбъднати мечти и успехи по пътя на науката и познанието!