Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С решение на Министерство на образованието и науката Десислава Илиева от XII Д клас, Деница Павлова и Мариан Рашев от XII Е клас са удостоени с почетното отличие „Национална диплома“, което се връчва на ученици с успех 6.00 от дипломата за средно образование и с изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Трима ученици на СМГ са удостоени с почетното отличие „Национална диплома“.

Десислава Илиева впечатли цяла България с четирите си пълни шестици на Държавните зрелостни изпити. Освен това тя има изявени способности в областта на биологията и химията. Има 14 грамоти и сертификати от национални и международни олимпиади, конкурси и състезания, сред които и грамота за второ място на Национална олимпиада по биология и здравно образование през 2019 година и сребърен медал от Международната олимпиада по биология за 2019 година.

Деница Павлова е с две пълни шестици на Държавните зрелостни изпити и изявени способности в областта на математиката и математическата лингвистика, а наред с това има множество успехи и в областта на спорта, потвърждавайки максимата, че здравият дух се развива в здраво тяло.

Мариан Рашев също е с две пълни шестици на Държавните зрелостни изпити и с изявени способности в областта на спорта и по-конкретно на Таекуон-до.

Скъпи зрелостници, поздравяваме Ви за удостояването с това високо отличие, което е по същността си най-важната и ценна награда, която може да получи ученик в българската образователна система! Вие сте гордост за училището ни и за своите семейства!

От все сърце Ви желаем крепко здраве, много успехи в пътя, който Ви предстои, безброй усмивки и сбъднати мечти!