На 13 и 14 март 2021 г. се проведе националният кръг на Олимпиадата по информатика. Учениците се състезаваха по области. За София-град домакин беше СМГ „Паисий Хилендарски“, като училището с най-много изявени деца в тази област.

Учениците на СМГ се представиха отлично, като във всяка възрастова група в първите десет ученици има поне четирима представители на гимназията. Определени са и разширените национални отбори за тази година, като и тук около половината участници от разширените отбори са представители на СМГ. В разширения национален отбор за младша възраст – 5 участници са от СМГ, а в разширения национален отбор за старша възраст – 4 участници са от СМГ. Училището има представител дори в разширения национален отбор за момичета, където Емилиана Димитрова от 8. клас успя да се пребори с девойките от 10. до 12. клас.

Ето и завоюваните призови места на учениците ни:

 • За А състезателна група (11. и 12. клас):
  Андон Тодоров – 11. клас – първо място;
  С грамота за отлично представяне са: Константин Каменов – 11. клас, Йордан Илиев – 12. клас и Цветан Иванов – 12. клас;
 • За В състезателна група (9. и 10. клас):
  Атанас Димитров – 10. клас – първо място;
  Благо Гунев – 10. клас – трето място;
  С грамота за отлично представяне са: Велислав Гърков – 9. клас, Кръстан Драганов – 9. клас, Юлиян Славчев – 9. клас и Илия Петров – 10. клас;
 • За С състезателна група (7. и 8. клас):
  Александър Гатев – 8. клас – второ място;
  Борис Михов – 8. клас – трето място;
  С грамота за отлично представяне са: Петър Михов – 8. клас, Георги Илиев – 9. клас и Калоян Еленков – 8. клас;
 • За D състезателна група (6. клас):
  Даниел Гетов – 6. клас – първо място;
  Борис Ангелов – 6. клас – трето място;
  С грамота за отлично представяне са: Красимир Тухчиев – 6. клас, Мартин Иванов – 6. клас и Камен Събев – 6. клас;
 • За Е състезателна група (4. и 5. клас):
  С грамота за отлично представяне са: Георги Пенчев – 5. клас, Георги Гайдов – 5. клас, Виктор Славчев – 5. клас, Силвия Петрова – 5. клас, Орлин Павлов – 5. клас и Елица Стоянова – 5. Клас.

Поздравяваме всички наши ученици за отличното представяне и им пожелаваме и за в бъдеще смело да творят и да сбъдват мечтите си! Поздравления и за учителите и родителите, които подкрепят и вдъхновяват нашите талантливи ученици!

Скъпи ученици, Вие сте повод за гордост за цялата семегейска общност! Желаем Ви от все сърце безброй успехи и усмивки във всичко, което Ви предстои!