Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

Резултатите от Областния кръг на олимпиадата по български език и литература разбиха за пореден път мита за несъвместимост между математиката и литературата. Нашите ученици очертават перспективата за успешна симбиоза между двете дисциплини и на практика доказват, че езикът е фундамент, върху който се гради не само формално знание, но и познание.

От 12. клас до националния кръг е допуснат Александър Младенов. За националния кръг на олимпиадата се класират само петима седмокласници от София, като четирима от тях са възпитаници на СМГ – Ирина Василева (с 98 т. от 100 т.), Владимира Георгиева, Ана Василева и София Въргулева.

Поздравления и за учениците от 5. и 6. клас!

Шестокласниците са носители на 14 отлични оценки сред всички свои връстници в град София. Това са: Иванимира Неделчева, Мила Бороджиева, Ангел Динев, Невена Гачевска, Ванеса Рачкова, Виолета Динева, Катерина Боянова, Катрин Стефкин, Кристина Дончева, Мартин Андонов, Цветелина Бакалова, Цвети Кръшкова. Сред отлично представилите се шестокласници са Теа Тодорова и Тея Варелова – единствено те постигнаха заветния максимален брой от 30 точки в град София.

И петокласниците допринесоха за изключително достойното представяне на СМГ „Паисий Хилендарски“. С отлична оценка са Мария Гавраилова, Радослав Стефанов и Мартин Василев.

Пожелаваме още много успехи и поводи за радост на нашите прекрасни ученици и на техните отдадени учители!