Преди време ме питаха как бих описала Интеракт на приятел, който си няма идея какво е това, и как бих го накарала да посети наша среща.  Първоначално си мислех да кажа две три думи за Интеракт като организация – къде, кога и защо е създадена, години и имена. После го премислих и реших, че е напълно ненужно – Интеракт не се състои във факти, а в действия. За това реших да говоря какво всъщност правим в Интеракт и колко е готино да си част от клуба – другото се учи с времето.

Ще започна с най-същественото – какво правим в Интеракт? Най-общо казано правим проекти, с които да сме в помощ на обществото. Те могат да бъдат най-различни, всичко зависи от това как ги измислим. Интеракт ни дава възможността да видим как една наша идея се разраства и се превръща в реалност.  Естествено никой не прави нищо сам – в клуба има още хора готови да ти помогнат с всичко, което могат.

А какво ни дава Интеракт? Интеракт ни дава приятелство, което остава за цял живот. Хората, които виждаме да седят около нас на срещата, бързо стават важна част от живота ни без дори да го осъзнаваме. Освен тях в цяла България има още 47 клуба, което значи, че имаме приятели из цялата страна. Ако и това не стига, в света има над 15 500клуба в 109 страни (направете си сметките колко хора участват в Интеракт, ако във всеки клуб има поне 10-15човека). Интеракт ни развива като лидери и ни дава възможността да изразим себе си по един нестандартен начин – като помагаме на другите.

Мисля, че за начало това стига – за да разберете другото, елате на среща: четвъртък, 19.30ч, кинозалата на СМГ .

И да знаете, в началото на срещите винаги слушаме химна на Ротари, но това е от онези неща, които разбирате с течението на времето 🙂

Чакаме ви!