Скъпи ученици, скъпи учители и служители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

Честит Ден на народните будители!

И тази година, като всяка друга, на този ден се прекланяме пред Делото и Подвига на нашите незабравими народни будители, които не просто събудиха народа ни от дългия му сън, но и начертаха смело и с размах много пътища към светлото бъдеще, по които можем да вървим.

Днешният първи ноември е по-различен от предходните. По-различен е, защото нашето общество отново си припомни значението на българските будители и все повече ги търси в съвремието. Все повече българи разбират, че заветите на нашите предци са пътеводните светлини, които могат да ни помогнат да се ориентираме във всяка една нощ и във всяко мрачно време, за да излезем на правилния път. Заветите на нашите народни будители ни помагат да бъдем добри, достойни и успешни, с тях можем да направим България силна, независима и просперираща държава, а народът ни ще бъде единен, щастлив и благоденстващ.

Скъпи учители, Вие сте съвременните български будители и работите с нашите деца, с нашето бъдеще. От все сърце Ви желая крепко здраве! Вървете смело по избрания път, следвайте заветите на народните ни будители и сбъдвайте мечтите на нашите ученици и своите собствени мечти! Поклон пред Вас!

Скъпи ученици, приемайте от своите учители не само уроците по различните учебни предмети, но и уроците за живота! Бъдете активни, бъдете отговорни, вярвайте в по-доброто бъдеще и никога не се предавайте! Сбъдвайте мечтите си и се усмихвайте, за да бъде утрешният ден много по-добър от днешния! Това зависи от Вас.

Пожелавам на всички Ви светъл празник, много настроение, много творческа енергия и крепко здраве, за да реализирате всичко, което пожелаете!

д-р Антоан Тонев