Ако имате интерес към сферата на финансите и икономиката, искате да трупате знания в тази област или пък искате да се запознаете с хора със сходни интереси, елате на една от срещите ни, които са всеки вторник от 11:00 до 12:30 ч. в 213 стая. Сигурни сме, че няма да съжалявате!

Основната цел на клуба е да научим повече за това как работи света на финансите и как да станем финансово грамотни, а придобитите знания могат да ни помогнат във всяка една област от нашия живот. Покрай това обаче най-важното е да се забавляваме. В клуба по финанси се оформя една общност от интелигентни хора с общи интереси и амбиции, отварят се много врати и се създават ценни контакти.

Клубът си има ментор в лицето на д-р Боян Иванчев, който е един от най-големите експерти в сферата на икономиката и финансите. Той е един от редките случаи на истински професионалисти, които са готови да посветят свободното си време с единствена цел да предадат ценен опит и знания на младите поколения на България. Както научихме от д-р Иванчев, трудно е да се научиш да търгуваш на пазарите, без да се докоснеш истински до тях. Поради тази причина, клубът постоянно развива различни видове дейности, в които членовете взимат участие като: групово проучване на инвестиционни сектори, фундаментален анализ на компании, съвместно изграждане на портфолио, присъстване на различни форуми и събития, анализиране на книги или статии и коментирането им на срещите и още много други.

През изминалата година след дълъг и обстоен анализ съставихме портфолио от акции, като по този начин всички заедно научихме много за световните пазари. Също така завоювахме челните позиции във всяка възрастова категория на Националното състезание по финансова грамотност. Всяка година ще каним гост-лектори, които да ни вдъхновяват и да задълбочават познанията ни в темите на тяхната експертиза. Такива гости миналата година бяха предприемачи, собственици на бизнеси, бивши министри, професори, банкери и други. През тази година смятаме да надграждаме своите умения. Фокусът ни ще бъде върху трейдването и техническия анализ.

Очакваме ви!

Контакт за връзка: Боян Георгиев 12.е клас (випуск 2023), boyangeorgiev2005@gmail.com