Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

Две ученички от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ – Магдалена Миланова и Росица Тодоровска, организират изложба на микроскопски снимки с благородната цел да наберат средства за 3 столични училища – 2 СУ „Акад. Емилиян Станев“, 108 СУ „Никола Беловеждов“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн (ПГТМД). Изложбата ще се проведе в Центъра по иновации (CASI)  на бул. Драган Цанков №8 в дните от 19.02. до 21.02.2019г.  Снимките, които са изложени са на различни организми и ще бъдат придружени с уточняващ текст.

Двете ни ученички осъзнават колко важни са практическите умения в процеса на обучение. Освен че са нужни за развитието на човек в посока на науката, те позволяват уверено да се изследва света и са чудесно средство за пораждането на желание за разбирането на света, който ни заобикаля. Биологията е навсякъде около нас, независимо дали я виждаме или не, но директният досег до нея чрез експериментиране е това, което може да пробуди възхита. Затова е много важно училищата да притежават достатъчно много микроскопи. Това ще даде възможност на децата да видят основната структурна и функционална единица на живота (клетката) и да се запознаят с различните тъкани на някои организми.

Магдалена и Росица се надяват тяхната кампания да набере популярност и да могат да помогнат на повече училища да набавят микроскопи за учениците. Чрез инициативата си двете доказват на практика колко е важен нашият девиз: „Съединението прави силата!“.

Повече информация можете да откриете на следните линкове:

Присъединяваме се към кампанията на Магдалена Миланова и Росица Тодоровска и им пожелаваме успех!