Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

Решихме в навечерието на новата 2019-2020 учебна година да се включим в прекрасната инициатива „Да изчистим България заедно“ на 14.09.2019 година (събота). Каним всички желаещи да се съберем заедно в 10:00 часа в прекрасния ни двор на улица Искър №61 и да поработим, за да е чист, подреден и приветлив за началото на новата учебна година. Хубаво е да има такива дни, които ни дават възможност да подредим заедно мястото, което е наш втори дом. Ще разчитаме на Вашата подкрепа и активност! Ще осигурим хигиенни материали, но Ви напомняме да си носите лични предпазни средства.

Наред с това нашият колектив реши да се присъединим към една все по-популярна инициатива, а именно на първия учебен ден децата вместо да купуват и да подаряват цветя на своите учители да съберат предвидените за това средства в специални кутии и с тях да подкрепим някое дете в нужда. Ще разположим три кутии на 2, 3 и 4 етаж и в тях всеки ще може да даде толкова, колкото иска. Целта е да подкрепим лечението на малката Йорданка. Повече информация можете да намерите тук.

Малка част от събраните средства ще използваме, за да закупи стоки от първа необходимост за приюта на отец Иван в Нови хан. Закупените стоки ще занесем заедно с наши ученици – доброволци и добротворци в седмицата след началото на учебната година.

Надяваме се всеки от Вас да разпознае себе си в едната или и в двете инициативи и да се присъедините към нас, за да направим света още малко по-добър!