Скъпи ученици и учители,

Група дванадесетокласнички от СМГ „Паисий Хилендарски“ организира поредица семинари в училище като проект по предмета “Свят и личност”, които ще засегнат важни политически теми, представяйки на учениците основна информация и храна за размисъл по достъпен и интересен начин.

“Общо взето, ако смятате, че политиката е нещо, от което нищичко не разбирате, но пък не е лошо да понаучите нещо, то тогава семинарите ни са точно за вас!”,

казват организаторите от 12Д клас.

На 7-ми март (четвъртък) от 14:20 в кино залата проектът започва с темата „Свобода от политиката или критика на властта“, с която ще се отговори на въпроса „Защо да не бъдем политически апатични“ с лектор д-р Огнян Касабов от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. „Политическата апатия е феномен далеч задминаващ СМГ-ейското пространство – може да го срещнете като „демократичен дефицит”, „криза на легитимността” и др.
Но най-простичко казано: на хората не им се занимава… или „политиката е мръсна работа” абе #нямасмисъл“ – това е нагласата, която ще бъде обсъдена по време на първия семинар, като ученици и учители, които искат на научат, обсъдят или дори оборят тази идея, са добре дошли на събитието!

Учениците от СМГ все пак вярват, че младите хора трябва да се информират и да имат отношение към политическата реалност, независимо дали са математици, химици, биолози или каквото и да било – от тази идея произлиза и проектът им.

Ако имате въпроси, можете да се свържете с:

Пожелаваме много интересни дискусии и много нови идеи на всички участници в проекта!