Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

За поредна година Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ е училището с най-висок минимален бал в цяла България. На първо класиране минималните балове бяха 490.500 точки за немските паралелки и 479.500 точки – за английските. На второ класиране минималните балове паднаха съвсем малко надолу, като за немските паралелки имаше пет места с минимален бал 488.250 точки, а за английските – 14 места с минимален бал 476.500 точки. Това е наистина впечатляващ резултат и показва желанието на част от най-добре подготвените деца в Родината ни да посветят своето гимназиално образование на математиката, информатиката, природните науки и всички други сфери, в които СМГ може да предложи изключително качествено обучение и блестящи условия за реализация.

Много се радваме, че толкова много талантливи и ученолюбиви деца избраха СМГ „Паисий Хилендарски“ за своя гимназия. В следващите пет години ще Ви докажем, че сте направили правилния избор.

В приложения файл бъдещите осмокласници могат да се запознаят със СПИСЪК СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА и ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ЛИТЕРАТУРА ЗА VIII КЛАС

Добре дошли в СМГ!