Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С дълбока скръб в сърцата Ви съобщаваме, че след продължителна тежка и героична битка с коварна болест преди няколко дни ни напусна Учителят и Човекът Надежда Германова.

Г-жа Надежда Германова бе дългогодишен учител по философия в СМГ „Паисий Хилендарски“ и остави ярка диря не само в историята на училището ни, но и в душите и сърцата на всички, които имаха удоволствието през тези години да се докоснат до нея. Г-жа Германова бе истински образец за съвременен учител. Тя впечатляваше със своя академизъм, омайваше със сладкодумието си и не оставяше никого равнодушен с човещината и добрината си. Надежда Германова бе Човек и обичаше хората. Тя не търсеше човека със запалена факла посред бял ден като Диоген, а намираше доброто у всеки около себе си. Подкрепяше и вдъхновяваше всички в СМГ.

Надежда Германова оставя огромна празнина в душите и сърцата ни, но ни остави и своя безценен завет. Тя винаги пазеше крепка надеждата да бъдем по-добри, по-човечни, да обръщаме повече внимание на дребните неща около нас и на хората, които обичаме. Дано успеем да претворим завета ѝ на дело.

Поклон пред светлата ѝ памет!

Поклонението ще се състои на 02.08.2021 година (понеделник) в църквата „Свети апостоли Петър и Павел“ в град София от 11:00 часа.

Църквата се намира на адрес: ул. „Д-р Калинков“ №27 в близост до Националния дворец на децата и парка „Свети апостоли Петър и Павел“.