Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели,

На 26 януари 2019 г. в СМГ „Паисий Хилендарски“ се проведе вътрешноучилищният кръг на състезанието по Английски език – Longman Competition. Това е Шесто национално състезание по Английски език по формата на международно признатите езикови сертификати Pearson Test of English (PTE). Проверката на знанията на учениците се извършва в писмена форма, като се тестват интегрирано трите умения за: слушане с разбиране, четене с разбиране и писане.

За поредна година учениците от СМГ активно участваха в състезанието – общо 96 ученици от всички класове. Учениците ни се състезаваха в категориите: Young Learners – нива Springboard, Quickmarch, Breakthrough и General – нива Level 1, Level 2, Level 3, Level 4.
Това е поредното отлично представяне на нашите ученици на състезание по Английски език. За националния кръг на Longman Competition, който ще се проведе на 16 март 2019 г. в гр. София, се класираха 58 ученици /повече от половината участвали във вътрешноучилищния кръг/, като 32 ученици постигнаха максимален брой точки за съответното ниво /80т. в категорията Young Learners и 75т. в категорията General/.

Поздравяваме всички наши участници за отличното им представяне и им пожелаваме успех и на националния кръг на състезанието!