Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

На 31.03.2019 година в град Бургас се проведе Националният кръг на олимпиадата по Български език и литература, където премериха сили най-добрите ученици от цяла България. Сред седмокласниците конкуренцията беше изключителна, като сред 42 ученици само трима получиха максималния брой от 100 точки. Възпитаничката на Софийска математическа гимназия Антоанета Илиянова Петкова е сред тримата отличени и чрез своето постижение поставя гимназията ни сред най-добрите училища в България, където въпреки насочеността си към математиката, се обръща сериозно внимание и на хуманитарните предмети. Много силно е представянето и на Боромир Видев от 10 клас, който зае престижното пето място в новата възрастова група на олимпиадата, включваща ученици от 8 до 10 клас. Другите ни ученици от 7 и 10 клас също се представиха добре и си тръгнаха от Бургас удовлетворени и готови за нови предизвикателства в областта на българския език и литературата.

Ръководството поздравява Антоанета Петкова и нейния преподавател Божидар Георгиев за блестящото представяне и им пожелава още много успехи!

На всички наши ученици, участвали в Националния кръг на олимпиадата по български език и литература пожелаваме много бъдещи успехи и сбъднати мечти!