Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С огромна радост Ви съобщаваме, че нашите седмокласници се представиха невероятно силно на Националното външно оценяване. Средният резултат на учениците от СМГ по български език и литература е впечатляващ – 90.13 точки, като така се нареждаме на първо място сред всички столични училища и на второ място в цяла България. Наред с това имаме и двама ученици със 100 точки, което е прекрасно представяне, особено като имаме предвид, че в цяла България има едва 16 ученици с пълен брой точки на НВО-то по български език и литература. Още по-впечатляващо е представянето на нашите възпитаници по математика. Средният резултат на СМГ е 94.93 точки, което ни нарежда на заслуженото първо място в София и на второ място в България. По математика цели 35 наши ученици имат максимума от 100 точки. В цяла България има едва 141 ученици със 100 точки по математика, което прави постижението на нашите деца още по-ценно. Прекрасните резултати са още по-значими, защото са постигнати не от 20 или 26 ученици, а от цели 160 деца, обучавали се в 7 клас на СМГ.

Училищното ръководство иска да изрази своето възхищение към любознателността, трудолюбието, интелекта и креативността на нашите ученици и да им благодари за прекрасните години, които споделихме в нашето училище!

Благодарим също на всички учители, работили в този випуск! Колеги, благодарение на Вашия всеотдаен и неуморен труд, нашите деца разгърнаха потенциала си и показаха, че са най-добре подготвени!

Пожелаваме на всички наши седмокласници да открият своя път в живота, да бъдат приети в желаната гимназия, където да продължат да се развиват и самоусъвършенстват! Желаем Ви успех, винаги и навсякъде!