Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С два сребърни и два бронзови медала се завърнаха българските ученици, които са част от националния ни отбор по биология. Тази година той бе съставен от двама ученици от СМГ „Паисий Хилендарски“ и двама – от НПМГ. 30-тата Международна олимпиада по биология /International Biology Olympiad/ се проведе от 14 до 21 юли в град Сегед, Унгария. За втори пореден път всички наши състезатели се завръщат с медали. Своите отличия те завоюваха в оспорвана надпревара с 285 участници от 78 страни.

Със сребърни медали са нашите ученици Десислава Илиева, XI клас, и Здравко Иванов, XII клас от СМГ „Паисий Хилендарски“ – ученици на г-жа Цветана Хинкова – учител по биология в СМГ. С бронзови медали са Иван Георгиев XII клас и Кирил Тошев, XI клас от НПМГ.

В подготовката на състезателите ни взеха участие преподаватели от Биологически факултет и Медицински факултет на СУ, както и учени от БАН.

Ръководители на отбора са доц. д-р Албена Георгиева от Медицински факултет на СУ, доц. д-р Снежана Томова от Биологически факултет на СУ и Радослав Александров – докторант в Института по молекулярна биология при БАН.

До момента участниците ни са спечелили през годините общо 63 отличия: 5 златни, 13 сребърни и 45 бронзови медала.

Пожелаваме на нашите ученици още много такива престижни медали, много сбъднати мечти и безброй усмивки и незабравими мигове!