Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“

На 23 август 2019 година Министерството на образованието и науката организира тържествена церемония за връчване на почетното отличие „Национална диплома“ за учениците от випуск 2019. Почетното отличие се връчва на избрани от комисия в МОН зрелостници от цялата страна, които имат отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и са с изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Тази година бяха отличени общо 12 ученици, като с гордост Ви уведомяваме, че Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ има цели двама отличени зрелостници.

С почетното отличие „Национална диплома“ бяха удостоени Нина Димова и Здравко Иванов. Нина и Здравко имат успех в дипломата отличен 6.00, но това далеч не е най-същественото, което те постигнаха в СМГ. И двамата, всеки по своя собствен очарователен и специален начин, оставиха трайна следа в историята на училището и са важна част от голяма семегейска общност. Нина и Здравко постигнаха много успехи през годините, оформиха се като лидери, като вдъхновители, като победители. Тяхното присъствие в училище беше удоволствие за всички техни учители и съученици, работата с тях бе несравнима наслада за учителите. Радваме се, че в края на учебната година всички усилия на нашите прекрасни ученици бяха възнаградени с получаването на това най-високо отличие за гимназист в България.

Нина, Здравко, всички в СМГ се гордеем с Вас двамата, с Вашите успехи, с Вашия дух и с това какви достойни и позитивни млади хора сте! От все сърце Ви желаем крепко здраве, много нови успехи, отличия и победи, безброй усмивки и сбъднати мечти!