Скъпи ученици, уважаеми учители, родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

На тържествена церемония на 31.10.2019 година в навечерието на Деня на народните будители бе връчена наградата „Св. Паисий Хилендарски“ на учители с особени заслуги за издигане на авторитета на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Отличените учители бяха единодушно избрани от цялата педагогическа колегия на СМГ на Педагогически съвет в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Пръв с почетното отличие на СМГ бе награден г-н Александър Александров – старши учител по математика. След него награда „Св. Паисий Хилендарски“ получи г-жа Цветана Хинкова – старши учител по биология и здравно образование. Следващата наградена бе г-жа Таня Николова Манолова – старши учител по английски език. След това своята награда получи г-н Божидар Георгиев – учител по български език и литература.

Освен тях с награда „Св. Паисий Хилендарски“ бяха отличени още: г-жа Елвира Червенлиева – учител по география и икономика; г-жа Пенка Пешева – старши учител по история и цивилизации; г-н Кирил Мартинов – старши учител по философски цикъл; г-жа Галина Бранчевска – старши учител по технологии и предприемачество и г-н Борис Толев – старши учител по химия и опазване на околната среда. За високи спортни постижения на ръководените от тях отбори с награда „Св. Паисий Хилендарски“ бяха отличени г-н Светломир Паскалев – старши учител по ФВС, и Калоян Христов – учител по ФВС.

Поздравяваме наградените учители и им пожелаваме от все сърце крепко здраве, още много професионални и творчески успехи и да продължават все така да подкрепят и вдъхновяват своите ученици! Вие сте съвременни български будители и ние се гордеем, че сте част от екипа на СМГ!