Всяка година, вече няколко десетилетия възпитаниците на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ печелят национални състезания и олимпиади. След това те прославят България по света с успехите си на международните състезания и олимпиади по математика, информатика, математическа лингвистика, физика, астрономия, химия, биология и още и още научни области и дисциплини.

За кампанията

Днес СМГ „Паисий Хилендарски“ е едно от училищата с най-много международни лауреати и медалисти на олимпиади и чрез успехите на нашите ученици доказваме, че образователната ни система е сред водещите не само в Европа, но и по света.

Всички участия на международни състезания и олимпиади дават възможност на нашите ученици да се съизмерят със своите връстници и да оценяват силните и слабите си страни.

В настоящия момент организирането на участието на нашите ученици в тези международни изяви става почти изцяло чрез дарения на юридически и физически лица, които искат да подпомогнат талантливите български деца, които са нашето общо бъдеще.

В делегираните ни бюджети не са предвидени средства за тези скъпоструващи, но изключително ценни мероприятия.

В рамките на учебната година ни предстои участие в Жаутиковската олимпиада в Казахстан; в HMMT в Харвард, САЩ; Primary Мathematics World Contest – PoLeungKuk; International World Youth Mathematics Competetion (IWYMIC); международно състезание по роботика и международни състезания по информатика.

Нашите ученици участват и на много национални състезания, които често се провеждат извън град София и това също е изпитание за бюджета на СМГ и на семействата на учениците ни.

Целта

По тази причина днес учениците от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ се нуждаят от съпричастност и от съвременни български дарители, за да покажем отново на Европа и на света, че българските ученици и учители са сред най-добрите, най-талантливите, най-будните.

Ние сме сигурни, че ще представим достойно България навсякъде по света. Не се плашим от състезанията и предизвикателствата. Дайте ни шанс да се явим и да победим! На децата принадлежи бъдещето!

Кампанията е част от #ЩедриятВторник (Giving Tuesday), който през 2019 година е на 3 декември.

В България фокусът е върху образованието с мото „Лично за дарителството в училище“.