Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

Изпращаме още една изключително успешна учебна година по отношение на представянето на нашите ученици на състезания и олимпиади по физика.

За областния кръг на олимпиадата по физика от СМГ „Паисий Хилендарски“ се класираха цели 94 ученици. От тях  за националния кръг се класираха общо 37 наши възпитаници. Общо за цяла България класираните ученици за национален кръг са 118, което означава, че ние сме класирали почти 1/3 от всички участници на националния кръг.

На националния кръг нашите ученици се представиха отлично, а малцина знаят, че повечето ни ученици преди националния кръг по физика, същия ден преди обед, се явиха и на Пролетното национално състезание по математика. Само час по-късно те вече бяха заели местата си за провеждане националния кръг на олимпиадата по физика. Това е истинско геройство! Поздравления за всички наши ученици, класирали се и взели участие в националния кръг на олимпиадата по физика.

Тук ще посочим онези наши ученици, заели челните места в класирането по възрастови групи:

 • 7.клас – Димитър Бегов – второ място (участник и на пролетното по математика преди обяд);
 • 8.клас – Юнсин Ху – първо място и Лора Лукманова – второ място
 • 9.клас – Биляна Димитрова – първо място и Румен Димитров – второ място (и двамата участници  и на Пролетното по математика преди обяд );
 • 10.клас – Иван Тагарев – първо място (участник и на пролетното по математика преди обяд);
 • 11-12.клас – Александър Илиев – първо място и Виктор Владимиров Василев – второ  място.

Необходимо е да се подчертае и факта, че в групата от 20 ученици, класирани за експерименталния кръг, шестима са от СМГ.

Отлични резултати постигнаха нашите млади физици и на състояло се онлайн на 13 март 2021 Пролетно национално състезание по физика.

Тези ученици, заеха челните места в класирането по възрастови групи:

 • 7.клас – Димитър Бегов – първо  място, Борис Джурков – второ място и Богдан Георгиев – трето място
  Първо място отборно
 • 8.клас – Второ място отборно
 • 9.клас – Баян Момчилов Гечев  – първо място и Биляна Димитрова Димитрова –  второ място
  Първо място отборно
 • 10.клас Боян Николаев Райков – трето  място
 • 11.клас – Милко Иванов Бакалов – първо място и Борис Насков Василев – трето   място
  Първо място отборно

Специална тема – Самуил Владимиров Петков – Първа награда

Всички ние много се гордеем с отличното представяне на нашите ученици на състезанията и олимпиадата по физика! Скъпи ученици, благодарим Ви, че достойно защитавате името на СМГ! Благодарим и на Вашите учители и родители за вдъхновението и подкрепата!

Пожелаваме на всички наши прекрасни ученици и на учителите им по физика безброй усмивки и още много успехи във всичко, с което се захванете!