Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С огромна радост и искрена гордост Ви съобщаваме, че нашите седмокласници се представиха отлично на Националното външно оценяване в 7 клас. Средният резултат на учениците от СМГ „Паисий Хилендарски“ по български език и литература е впечатляващ – 91.89 точки, като така се нареждаме на първо място сред всички училища в цяла България. Наред с това имаме и шестима ученици със 100 точки, което е прекрасно представяне, особено като имаме предвид, че в цяла България има едва 14 ученици с пълен брой точки на НВО-то по български език и литература. Представянето на нашите ученици на НВО-то по математика е невероятно. Постигнатият среден резултат на СМГ е 96.35 точки, което ни нарежда на заслуженото първо място в цяла България. Този резултат е космически, защото не само е ненадминат, но е постигнат от випуск, състоящ се от цели 176 ученици. По математика 44 наши ученици имат максимума от 100 точки. В цяла България има едва 152 ученици със 100 точки по математика, което прави постижението на нашите деца още по-ценно и значимо. Към това трябва да добавим факта, че над 80 наши ученици имат резултат над 98 точки по математика. Постижението на нашите седмокласници е наистина впечатляващо и отваря нова златна страница в Летописната книга на СМГ. Да бъдем на първо място и на двете национални външни оценявания в седми клас е сбъдната мечта за целия колектив на СМГ и за цялата семегейска общност. Към постиженията на НВО-тата нашите ученици добавиха отлични резултати на националните олимпиади и състезания. Освен това нашите седмокласници ни оставят незабравими спомени от последните три години, в които израствахме заедно. Тези спомени остават завинаги.

Училищното ръководство иска да изрази своето възхищение към любознателността, трудолюбието, интелекта и креативността на нашите ученици и да им благодари за прекрасните години, които споделихме в нашето училище! Всеки от Вас вече носи духа на СМГ и нека този дух Ви води към нови и нови успехи!

Благодарим също на всички учители, работили в този випуск! Колеги, благодарение на Вашия всеотдаен и неуморен труд, нашите деца разгърнаха потенциала си и показаха, че са най-добре подготвени! Освен това всеки ден Вие доказвахте на практика максимата, че учим не за училището, а за живота. Продължавайте да подкрепяте и вдъхновявате нашите талантливи ученици!

Благодарим и на родителите на нашите седмокласници! Благодарим за подкрепата, за активността, за градивната критика, за идеите, за помощта и най-вече за това че подкрепяхте децата си в това приключение!

Пожелаваме на всички наши седмокласници да открият своя път в живота, да бъдат приети в желаната гимназия, където да продължат да се развиват и самоусъвършенстват! Желаем Ви много успехи, безброй усмивки и сбъднати мечти!