Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

Радваме се да Ви съобщим, че нашите десетокласници влязоха в историята на българската образователна система по най-прекрасни възможен начин – като първенци на националните външни оценявания по български език и литература и математика. През тази учебна година НВО-тата в Х клас се проведоха за първи път и нашите ученици заеха категорично първото място в България. На НВО по български език и литература средният резултат на учениците от СМГ е 39.02 точки от максималните 50. На НВО по математика – резултатът е от космически порядък – 45.59 точки средно на ученик. Тези резултати са гордост за цялата ни общност и ни дават основание да вярваме, че и на матурите в 12 клас ще се справим отлично. Чудесен е примерът на нашите десетокласници, които на практика доказаха, че обучението и върховите резултати по математика могат да вървят ръка за ръка с чудесното представяне по български език и литература.

Училищното ръководство иска да изрази своето възхищение към любознателността, упоритостта, интелекта и уменията, демонстрирани от нашите десетокласници! Поздравления за отличните резултати! Надяваме се, че и за в бъдеще ще запазите в себе си този дух и този плам и след две години ще превземете върха на Държавните зрелостни изпити.

Благодарим на всички учители, работили във випуска! Колеги, благодарение на Вашия всеотдаен и неуморен труд, нашите деца разгърнаха потенциала си и показаха, че са най-добре подготвени!

Благодарим и на родителите на нашите десетокласници! Благодарим за подкрепата, за активността, за градивната критика, за идеите, за помощта и най-вече за това че подкрепяхте децата си в това приключение!

Желаем на всички Ви много успехи, безброй усмивки и сбъднати мечти!