Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

За поредна година Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ е училището с най-висок минимален бал в цяла България.

На първо класиране минималните балове за прием в СМГ бяха следните: 492.750 точки за немските паралелки и 487.750 точки – за английските. На второ класиране минималните балове паднаха съвсем малко надолу, като за немските паралелки имаше десет свободни места с минимален бал 492 точки, а за английските – 18 места с минимален бал 482.500 точки. За трето класиране останаха само три места в паралелките с разширено изучаване на английски език, като минималният бал на трето класиране е същият като на второ – 482.500 точки.

СМГ е училището с най-висок максимален бал.

Тримата ученици от София, които имат състезателен бал 499.500 избраха да продължат образованието си в СМГ. И тримата са наши възпитаници до VII клас и им благодарим за направения избор.

Това са наистина впечатляващи резултати и показва желанието на част от най-добре подготвените деца в България да посветят своето гимназиално образование на математиката, информатиката, природните науки и всички други сфери, в които СМГ може да предложи изключително качествено обучение и блестящи условия за развитие и реализация.

Много се радваме, че толкова много талантливи и ученолюбиви деца избраха СМГ „Паисий Хилендарски“ за своя гимназия. Скъпи деца, в следващите пет години ще Ви докажем, че сте направили правилния избор.

Добре дошли в СМГ!