Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С решение на Министерство на образованието и науката Благо Гунев от XII Е клас е удостоен с почетното отличие „Национална диплома“, което се връчва на ученици с успех 6.00 от дипломата за средно образование (включително и положените държавни зрелостни изпити) и с изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Благо Гунев постигна пълни отлични оценки на ДЗИ-тата по български език и литература и математика, като на матурата по математика заслужи пълния брой точки (100т.).

Благо има изявени способности в областта на информатиката и е участвал на много състезания и олимпиади по информатика. Наред с това нашият възпитаник винаги е демонстрирал отлично поведение в училище и наред с постиженията в научната сфера има и високи морални качества.

Отличието на Благо е особено ценно, тъй като тази година бяха отличени едва 16 зрелостници от цяла България.

Скъпи Благо, поздравяваме Ви за удостояването с това високо отличие, което е по същността си най-важната и ценна награда, която може да получи ученик в българската образователна система! Вие сте гордост за училището ни, за Вашите учители и за Вашето семейство! Благодарим Ви от сърце, благодарим на Вашите учители, които Ви подкрепяха и вдъхновяваха, и на Вашето семейство, което е винаги до Вас!

От все сърце Ви желаем крепко здраве, много успехи по пътя, който Ви предстои, безброй усмивки и сбъднати мечти!