Участие на наши деветокласници на Първи философски фестивал

 

Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

На 01.06.2024 година в 9-та ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ се проведе Първи философски фестивал.

На откриването на фестивала организаторите споделиха, че очакват да сплотят една общност от млади хора, които не се състезават, а споделят и съпреживяват философските си търсения. Философските проекти, представени от ученици от различни столични училища, бяха обединени в театрални и кино ателиета, дебати, настолни игри, изложби, ролеви игри, четене на есета.

Анна, Мила, Михаела, Мила, Павлина и Силвия от 9.б клас на СМГ „Паисий Хилендарски“ бяха нашите посланици на философския фестивал с техния късометражен филм „Как да обикнеш философията?“. Филмът може да бъде видян тук:

https://www.dropbox.com/scl/fi/r4hgwxya4nnjtxxf4hx9l/.mp4?rlkey=8zes55vjdfrav2usxamoofi8d&st=5m1igj9w&dl=0.

Както пролича по време на прожекцията и в последвалото обсъждане в залата, филмът беше приет много добре от публиката. Посланията на момичетата във филма и отговорите им на въпросите на зрителите убедиха присъстващите, че работата в екип може да бъде вдъхновяваща, понякога – обезсърчаваща, но в крайна сметка – вълнуваща, удовлетворяваща и носеща много радост.

Поздравления за чудесната идея и отличната реализация на филма за момичетата от 9.б клас. Пожелаваме им още много философски търсения и много споделени незабравими мигове екипна работа!