Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

На проведената XV Национална олимпиада по география и икономика в гр. Видин (12-14 април 2019 г.) взеха участие ученици от СМГ в две възрастови групи. Тяхното участие в националната олимпиада беше резултат от отличното им представяне на областния кръг на олимпиадата по география и икономика, където постигнаха изключително високи резултати, достойни за уважение и заеха челните места, а учениците от 7 клас и всички квоти за област София-град.

Възрастова група 7 клас:

  • Юлиан Славчев, 7 г клас – 197 т.;
  • Светослав Развигоров, 7а клас – 191 т.;
  • Георги Стоянов, 7 в клас – 181 т.

Възрастова група 8-9-10 клас:

  • Александър Илиев, 10 е клас – 165 т.;
  • Боромир Видев, 10 е клас – 164 т.

На националния кръг на XV Национална олимпиада по география и икономика ученикът Боромир Видев от 10 Е клас бе най-добрият в най-оспорваната група 8-9-10 клас. Той зае първото място и бе награден с грамота от Министерство на образованието и науката, а Юлиан Славчев се класира на престижното четвърто място във възрастовата група 7 клас.

Ученичката Лора Лукманова от 6 Б клас зае трето място и бе наградена с грамота от Министерство на образованието и науката след крайното класиране на учениците от цялата страна, явили се на областния кръг на олимпиадата по география и икономика във възрастовата група 6 клас.

Ръководител на учениците от 7 клас Юлиан Славчев, Светослав Развигоров и Георги Стоянов е г-жа Екатерина Илиева – заместник-директор по УД.

Ръководител на учениците от 10 клас Александър Илиев и Боромир Видев, както и на ученичката от 6 клас Лора Лукманова, е г-жа Елвира Червенлиева – учител по география и икономика.

Пожелаваме още много успехи и сбъднати мечти на нашите ученици!