Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

В периода 14 – 19 юли 2019 г. в Хонг Конг се проведе 22th Primary Mathematics World Contest 2019 (PMWC). Състезанието по математика е за ученици на възраст до 13,5 години. В тазгодишното издание участие взеха 36 отбора от Китай,  Австралия, Тайван, Тайланд, Филипини, Южна Африка, Малайзия, Индонезия, Виетнам, Макао, Монголия, САЩ и България. Всеки отбор се състои от четирима ученици, участващи съответно в индивидуален и отборен етап. Задачите в индивидуалната надпревара са 15, а в отборната – 10.

За поредна година отбор на СМГ в състав: Лазар Иванов Тодоров, Давид Геориев Йорданов, Кристина Валентинова Стоянова и Стефан Николаев Спасов – ученици от 6 клас с преподавател по математика Надя Кръстева, взе участие в оспорваната надпревара.
В отборното състезание учениците на СМГ получиха резултат 9 от 10 възможни точки, което ги направи шампиони в групата сред основните конкуренти от отборите на Хонг Конг, Филипини, Тайван и Тайланд. С това те доказаха, че добрата подготовка и работата в екип водят до отлични резултати.
Въпреки изключително трудната индивидуална част на състезанието, и четиримата ученици на СМГ завоюваха бронз. Благодарение на резултатите им в тази част отборът взе купа за Първи подгласник на купата Po Leung Kuk, която се връчва на участниците от неазиатски отбор.

Ръководители на отбора са Надя Кръстева и Детелина Донева.

Пътуването на цялата група бе осъществено изцяло благодарение на финансовата подкрепа на СМГ учители ООД.
Пожелаваме още много успехи, награди, усмивки и сбъднати мечти на нашите ученици!

Повече снимки на отбора в Хонг Конг и при завръщането му днес на летище София може да видите ТУК.

Интервюта с ръководители и ученици може да прочетете ТУК и ТУК.