Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С огромна радост Ви съобщаваме, че нашите седмокласници се представиха отлично на Националното външно оценяване. Средният резултат на учениците от СМГ „Паисий Хилендарски“ по български език и литература в VII клас е впечатляващ – 90.63 точки, като така се нареждаме на второ място в цяла България и сме само на една стотна разлика от първото училище, което обаче има двойно по-малко ученици, явили се на НВО-то. Още по-впечатляващо е представянето на нашите възпитаници по математика. Средният резултат на СМГ е съвсем близо до максималния. Нашите талантливи ученици успяха да постигнат цели 97.37 точки средно на ученик, което ни нарежда на заслуженото първо място и в София и в цяла България. По математика цели 48 наши ученици имат максимума от 100 точки. Така почти една трета от нашите седмокласници увенчаха труда си и положените усилия с максималния възможен резултат. С резултат между 99 и 100 точки са цели 77 наши ученици, което е показателно за тоталната доминация на СМГ на НВО-то по математика. Доминация затвърдена от випуск, състоящ се от цели 158 ученици. Тези невероятни резултати се дължат на любознателността, таланта и трудолюбието на нашите прекрасни ученици, на вдъхновението, подкрепата и професионализма на нашите отдадени учители и на родителите, които винаги подкрепят и напътстват своите деца.

Училищното ръководство иска да изрази своето възхищение към будния ум, интелекта и креативността на нашите ученици и да им благодари за прекрасните години, които споделихме в нашето училище!

Благодарим също на всички учители, работили в този випуск! Колеги, благодарение на Вашия всеотдаен и неуморен труд, нашите деца разгърнаха потенциала си и показаха, че са най-добре подготвени!

Пожелаваме на всички наши седмокласници да открият своя път в живота, да бъдат приети в желаната гимназия, където да продължат да се развиват и самоусъвършенстват! Желаем Ви успех, винаги и навсякъде!