Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ,

На 13 и 14 декември 2019 година се проведе Юбилейния научен панаир „150 години Българска академия на науките“, където наши ученици представиха своите проекти в областта на математиката, компютърните науки, физиката и биологията. Панаирът определя българските участници в най-престижния ученически научен конкурс в света – International Science and Engineering Fair (ISEF), който ще се проведе в Анахайм, Калифорния през май 2020.

За първи път от 5 години, ученик на СМГ ще представя страната на това събитие – Виктор Колев с проекта му „Neural Autonomous Computing Agent for Deep Model-Free Reinforcement Learning“.

Също така, за втора поредна година наш ученик ще участва в изложението Expo-Sciences Luxembourg – Николай Георгиев с разработката си „Отговорниците“ за опаковане на наследствения материал в мъжките полови клетки”  спечели наградата за най-перспективен проект, която дава право на участие в изложението.

Повече информация за събитието може да намерите тук.

Желаем на нашите прекрасни ученици още много успехи по пътя на науката, безброй успешни проекти, усмивки и сбъднати мечти!