Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С решение на Министерство на образованието и науката, двама ученици на СМГ „Паисий Хилендарски“ – Анна Янкова от XII Д клас и Николай Георгиев от XII Д клас, са удостоени с почетното отличие „Национална диплома“, което се връчва на ученици с успех 6.00 от дипломата за средно образование и с изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Анна Янкова стана лауреат на Националната олимпиада по история и цивилизация и доказа, че математиката може да се комбинира успешно с историята, впечатлявайки със задълбочените си познания по история и с уменията си за анализ и синтез.
Николай Георгиев пък е победител в Националния конкурс „Млади таланти“ за 2020 година. Участвал е и в множество национални и международни конкурси и състезания. Николай има изявени дарби и таланти в областта на биологията и е провеждал научни изследвания, подпомагани от Българската академия на науките.

Скъпи зрелостници, поздравяваме Ви за удостояването с това високо отличие, което е по същността си е най-важната и ценна награда, която може да получи ученик в българската образователна система! Вие сте гордост за училището ни и за своите семейства! Благодарим Ви от сърце, благодарим на Вашите учители, които Ви подкрепяха и вдъхновяваха, и на Вашите семейства, които винаги са до Вас!

От все сърце Ви желаем крепко здраве, много успехи по пътя, който Ви предстои, безброй усмивки и сбъднати мечти!