Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

Международният есенен турнир по информатика се проведе от 23 до 28 ноември 2021 г., а Националният есенен турнир – от 26 до 28 ноември 2021 г. Международният турнир беше с два състезателни дни (26 и 27 ноември – петък и събота), а Националният турнир беше с един състезателен ден (27 ноември – събота), като състезанието на Националния турнир е с общи задачи с втория състезателен ден на Международния турнир при възрастовите групи A и B. В младшата група на Международния турнир имаха право да участват ученици, които са родени през 2006 г. или по-малки. И за двата турнира състезателното време във всички състезателни групи бе 4 часа.

Поради влошената епидемиологичната обстановка състезанието беше проведено онлайн, т.е. участниците се състезаваха от домовете си. Всеки ученик, който участваше в състезанието, трябваше да има включена камера и да е споделил екрана на компютъра си. През цялото време на състезанието камерите и екраните на участниците се записваха.

В Международния турнир взеха участие 480 ученици от 20 държави, а в Националния турнир – 230 ученици.

И в двата турнира учениците на СМГ се представиха много успешно.

В Международния турнир учениците от СМГ завоюваха:

  • 2 сребърни медала (Андон Тодоров – 12. клас и Александър Гатев – 9. клас);
  • 4 бронзови медала (Петър Михов – 9. клас, Борис Михов – 9. клас, Калоян Еленков – 9. клас и Атанас Димитров – 11. клас).

В Националния турнир учениците на СМГ завоюваха 5 първи места, 3 втори места и 4 трети места. В състезателна група D първите седем места са завоювани от ученици от СМГ, а в състезателна група Е, където се оказа, че журите е подценило участниците – първите 8 участници са с максимален брой точки и от тях четирима са ученици на СМГ.

Поздравления на всички ученици, запленени от света на програмирането! Скъпи деца, желаем Ви още много успехи, безброй усмивки и сбъднати мечти!