Невероятно представяне на учениците от СМГ
на VII Международна отборна олимпиада по информатика

 

Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

В периода от 10. до 12. май 2024 година в град Дамсак, Сирия се проведе Международната отборна олимпиада по информатика (IIOT).

В олимпиадата взеха участие отбори от десет държави (Армения, България, Египет, Унгария, Иран, Италия, Пакистан, Румъния, Словакия и Сирия).

Всеки отбор се състои от четирима състезатели и има право да използва само два компютъра, на които да пише решенията на задачите. В продължение на 4 часа отборите трябва да решат по 9 задачи с различна трудност.

България взе участие в олимпиадата онлайн, като гост-страна, с център за явяване, разположен в СМГ.

България беше представена от един отбор в състав: Борис Михов (11. клас, СМГ), Велислав Гърков (12. клас, СМГ), Емилиана Димитрова (11. клас, СМГ), Андрей Стефанов (9. клас, ПЧМГ) и ръководител Десислава Рачева (учител, СМГ).

След 4 часа усилена работа и отборно решаване на задачи, нашият отбор не успя да реши за пълен брой точки само две от деветте задачи. С това постижение талантливите български ученици убедително завоюваха първо място и получиха почетни златни медали.

Поздравления на нашите състезатели за невероятното представяне! Гордеем се с Вас! Поздравления и за учителите, които вдъхновяват, подпомагат и напътстват нашите талантливи млади информатици!

Пожелаваме Ви още много успехи и безброй сбъднати мечти!