Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

На тържествена церемония на 18.05.2022 година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност нашето училище бе наградено от Столична община за постигнати високи резултати в областта на училищното образование.

Наградата беше връчена от д-р Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София-град, на директора на СМГ „Паисий Хилендарски“ д-р Антоан Тонев.

Тази ценна награда е много важна за цялата семегейска общност. Чрез нея официално се показва признанието на Столична община, а и на цялата столична общественост, за изключителните резултати на нашите ученици и за това, че СМГ има своето важно място в столичната образователна система.

Искам да благодаря на целия екип на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ за тази награда и да Ви поздравя за нея. Скъпи колеги, благодарение на Вашия труд, на Вашата всеотдайност и на Вашите умения да вдъхновявате и да подкрепяте нашето училище е толкова желано, обичано и успешно. Благодаря Ви!

Искам да изкажа своята благодарност и към нашите талантливи, ученолюбиви и свободолюбиви ученици, които бързо разбират какво представлява семегейският дух и успяват всеки според силите, възможностите и интересите си допринасят за издигането на авторитета на нашето училище в София, в България и по света. Благодаря Ви, скъпи ученици!

Благодаря и на родителите на нашите ученици, които ги подкрепят по пътя на Знанието и им осигуряват най-добрите възможни условия за личностно развитие и израстване. Благодаря!

Нека тази награда бъде за всички нас стимул да работим още по-усърдно, да учим още повече и да показваме и доказваме, че СМГ може и ще постига най-високите образователни резултати, които ще се комбинират с отлично възпитание и с изграждането на нашите ученици като активни граждани и добри хора!

Д-р Антоан Тонев