Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

На 12 ноември 2022 година софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ бе домакин на деветото издание на Откритото първенство на София по информатика за ученици. Проявата се проведе в партньорство с РУО София-град и при спомоществователството на SAP Labs – България.

В състезанието взеха участие 173-ма ученици във всичките 5 възрастови групи, като по традиция имаше участници не само от град София, но и от няколко други града в България. В оспорваната надпревара бяха излъчени цели 13 златни, 21 сребърни и 34 бронзови медалисти – отлично начало на новия състезателен сезон за софийските информатици!

Шестима участници са постигнали максимален резултат (300 т.), като петима от тях са от СМГ – Алексей Карташев, Боян Гогов, Мартин Матов, Ема Сиди от V клас и Борис Ангелов от VIII клас. Поздравления за отличното представяне, скъпи наши момичета и момчета!

Учениците на СМГ се представиха много успешно във всички възрастови групи, като завоюваха 4 първи, 3 втори и 3 трети места. Във всичките състезателни групи, с изключение на група С (VII – VIII клас), победителите в състезанието (първо място) са ученици на СМГ. Единствено в С група победителят е ученик от друго училище – ПЧМГ. В състезателни групи А и Е и трите първи места са завоювани от ученици от СМГ.

Поздравяваме всички наши ученици за участието им в състезанието и за отличните резултати, които постигнаха! Пожелаваме им много бъдещи успехи, незабравими мигове и сбъднати мечти!

Партньорите-съорганизатори от РУО София-град и СМГ „Паисий Хилендарски“, както и финансовият спомоществовател SAP Labs Ви очакват отново на десетото юбилейно издание на първенството в началото на април 2023 г.

Връзка към класирането: https://sofiacode.com/sti/