Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С дълбока скръб в сърцата Ви съобщаваме, че преди няколко дни спря да бие едно от най-големите семегейски сърца. Напусна ни Учителят и Човекът Стойчо Стоев.

Г-н Стоев е легенда на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Той беше дългогодишен учител по математика и заместник-директор по учебната дейност в СМГ „Паисий Хилендарски“. Със своята усмивка, с любовта си към училището и с постоянно будния си дух той успяваше да подкрепи и вдъхнови всеки един член на училищната общност, до когото се докоснеше. Енергията на г-н Стоев и неговите способности помагаха на училището ни в трудните моменти и ни правеха такива, каквито сме.

Стойчо Стоев остави ярка следа не само в историята на училището ни, но и в душите и сърцата на всички, които имаха удоволствието през последния половин век да се докоснат по един или друг начин до него. Г-н Стоев бе истински образец за български учител, железен стожер на нашата общност и отдаден математик, който знаеше как да реши и най-трудните задачи на дъската и в живота.

Стойчо Стоев оставя огромна празнина в душите и сърцата ни, но ни остави и своя безценен завет. Той винаги търсеше доброто у хората и вярваше, че любовта и добротата ще спасят света. Дано да успеем да продължим достойно делото му и да го реализираме на практика, за да докажем, че и в това г-н Стоев е бил прав!

От все сърце Ви благодарим, г-н Стоев, за всичко, на което ни научихте, и за всичко, което ни показвахте ден след ден! Благодарим Ви за примера, за любовта, за вдъхновението, за приятелството, за човечността!

Поклон пред светлата му памет!

Легендите не умират!

Поклонението ще се състои на 27.05.2023 година (събота) в Ритуалната зала на Централните софийски гробища в град София от 12:00 ч.

Ритуалната зала се намира на адрес: гр. София, кв. Орландовци, ул. Завoдска, №14.