Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

С дълбока скръб в сърцата Ви съобщаваме, че съвсем наскоро спря да бие едно от най-големите семегейски сърца. Напусна ни Учителят, Директорът и Човекът Владимир Ненчев.

Г-н Ненчев е дългогодишен учител по математика в СМГ и директор на гимназията в продължение на 15 години. Със своя интелект, визионерска мисъл и смели действия, с любовта си към училището и с постоянно будния си дух той успя да превърна СМГ в едно от водещите училища не само в София, но и в цяла България. Енергията на г-н Ненчев и неговите способности помагаха на училището ни в трудните години на прехода след 1989-та година и го преведоха успешно през редица изпитания.

Владимир Ненчев остави ярка следа не само в историята на училището ни, но и в душите и сърцата на всички, които имаха удоволствието да се докоснат по един или друг начин до него. Брилянтен ум, съчетан с активна гражданска позиция и огромен хъс да се работи в името на децата и на българското образование. Такъв беше през годините, такъв беше и до последния си ден г-н Ненчев.

Владимир Ненчев оставя огромна празнина в душите и сърцата ни, но ни остави и своя завет. Той винаги търсеше начин да реши всяка една задача, да преодолее всяко едно предизвикателство. И винаги го правеше с любов и с желание да бъде полезен на другите. Дано и ние да съумеем да осъзнаем, че общото благо е по-ценно от индивидуалното добруване и да се стремим да допринасяме всеки според възможностите си за развитието на нашата училищна общност!

От все сърце Ви благодарим, г-н Ненчев, за всичко на което ни научихте и за всичко, което ни показвахте ден след ден!
Благодарим Ви за примера, за любовта, за вдъхновението, за човечността!

Поклон пред светлата му памет!

Легендите не умират!

Поклонението ще се състои на 06.03.2024 година (сряда) в църквата „Св. София“ от 14:00 ч.

Църквата „Св. София“ се намира на адрес: гр. София, ул. Париж №2