На 15.11.2021 година беше проведено Открито първенство на София по информатика. Орагизатори на състезанието са РУО София-град, СМГ „Паисий Хилендарски“ и SAP Labs Bulgaria. Форматът на състезанието е като този на националните турнири по информатика, т.е. състезателното време във всички състезателни групи е 4 часа.

Поради усложнената епидемиологична обстановка състезанието беше проведено онлайн, т.е. участниците се състезаваха от домовете си, а журито, квесторите и техническата комисия бяха позиционирани във виртуалния домакин – СМГ. Всеки ученик, който участваше в състезанието, трябваше да има включена камера и да е споделил екрана на компютъра си. През цялото време на състезанието, камерите и екраните на участниците се записваха.

В тазгодишното издание на турнира взеха участие цели 182 ученици, като за първа година имаше участници от още 9 града, освен от София. По време на състезанието са качени 2384 решения, като от тях 64 пълни решения. Генерирани са повече от 70GB данни от наблюдението. Петима участника са постигнали максимален резултат (300 т.), като трима от тях са от СМГ – Андон Тодоров – 12. Клас, Александър Гатев – 9. Клас и Мартин Висулчев – 5. Клас. Поздравления за отличното представяне!

Учениците на СМГ се представиха много успешно, като завоюваха 4 първи, 2 втори и 4 трети места. Във всичките състезателни групи, с изключение на група С (VII – VIII клас), победителите в състезанието (първо място) са ученици на СМГ. Единствено в С група победителят е ученик от друго училище и даже от друг град – Габрово. В състезателни групи Е и D, и трите първи места са завоювани от ученици от СМГ.

Връзка към класирането https://sofiacodebg.files.wordpress.com/2021/11/sfopen2021au_standing_all-1.pdf

Поздравяваме всички наши ученици за участието им в състезанието и за отличните резултати, които постигнаха! Пожелаваме им много бъдещи успехи, незабравими мигове и сбъднати мечти!