Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

Радваме се да Ви съобщим, че нашите десетокласници се представиха отлично на тазгодишните национални външни оценявания в 10. клас. На НВО-то по български език и литература средният резултат на учениците от СМГ е 81.85 точки.

Заемаме второ място в София и в България само на половин точка от първото училище в класацията.

На НВО-то по математика нашите десетокласници успяха да постигнат впечатляващия резултат от 96.49 точки средно на ученик. Тези резултати са гордост за цялата ни общност и ни дават основание да вярваме, че и на матурите в 12. клас, след две години, випускът ще се справи отлично.

СМГ за поредна година заслужено е на първото място на НВО-то по математика, а по български език и литература сме втори.

Така нашите ученици показват на практика, че върховите резултати по математика могат да вървят ръка за ръка с прекрасното владеене на нашия роден език.

Училищното ръководство иска да изрази своето възхищение към любознателността, упоритостта, интелекта и уменията, демонстрирани от нашите десетокласници! Поздравления за отличните резултати! Надяваме се, че и за в бъдеще ще запазите в себе си този дух и този плам и след две години ще превземете върха и на Държавните зрелостни изпити.

Благодарим на всички учители, работили във випуска! Скъпи колеги, благодарение на Вашия всеотдаен и неуморен труд, нашите деца разгърнаха потенциала си и показаха, че са най-добре подготвени!

Благодарим и на родителите на нашите десетокласници! Благодарим за подкрепата, за активността, за градивната критика, за идеите, за помощта и най-вече за това, че подкрепяхте децата си в това приключение!

Желаем на всички Ви много успехи, безброй усмивки и сбъднати мечти!